zaterdag 31 oktober 2009

Walk In Days bij Flament


De website van het Belgische interieurmerk Flament belooft alvast een erg sfeervolle winter. Je kan de kerstcollectie (en meer) ontdekken tijdens de Walk In Days van 5 tot 15 november. De adressen van de deelnemende winkel vind je terug op de website www.flament.com.

woensdag 28 oktober 2009

Kookboek voor den crisistijd

Dit "Kookboek voor den crisistijd" heb ik al jaren in de kast staan ... ik kan me niet eens herinneren wanneer en waar ik het ooit gekocht heb. De recepten zijn inderdaad "voor den crisistijd" ... zo sober en zo zuinig mogelijk!

dinsdag 27 oktober 2009

e-mag Deco
Laeriss, de auteur van de veelgevolgde blog "Un coeur en Provence" (www.coeurenprovence.blogspot.com) stelde vandaag haar e-magazine "e-mag Deco" voor. De reportages zullen halfmaandelijks gepubliceerd worden. Beslist een leuke (én milieuvriendelijke) manier om de leefwereld van deze "petillante" provençaalse te ontdekken!

Via www.emagdeco.com kunnen jullie de verschillende abonnementsformules ontdekken (nieuwsbrief, flux RSS, ...)

Ietsje nieuwe lay-out

Ik heb inderdaad ook de lay-out voor deze blog veranderd. Van de oude heb ik de kop behouden (van Eligia's background garden), maar de pagina-achtergrond vond ik een beetje te "frou-frou" voor de foto's die ik op de blog wilde plaatsen. Ik heb dan maar een beetje gesleuteld met de hexadecimale kleurtjes op www.december.com, en vond deze kleur goed passen bij de kop. Graag hoor ik jullie reacties!
@nne

Het mysterie ontsluierd

Een aantal aandachtige lezeressen ontdekten dat er 2 blogauteurs dezelfde profielfoto hebben, namelijk "anne" (die reageert op jullie berichtjes) en "@nne" (waarmee ik mijn berichten onderteken). Ik heb 2 blogs, namelijk mijn Kreta-blog "creta-amaltheia.blogspot.com", en "ambrozijn en oude kant" waarop berichten staan die niet aan Kreta gerelateerd zijn. Inderdaad ... ik combineer "the best of both worlds". Tijdens de zomermaanden begeleid ik excursies en kookworkshops op Kreta. De wintermaanden zijn er om te genieten van mijn geboortestad Antwerpen, de verstilde landschappen van Zeeuws-Vlaanderen, de tweedehandsboekhandels van Brussel... en nog veel meer. Ik nodig jullie graag uit om ook mijn andere blog te ontdekken, namelijk:vrijdag 23 oktober 2009

woensdag 14 oktober 2009

Collage
 
Collage met de bloemetjes die ik zondag in Agia Roumeli fotografeerde. De oorspronkelijke foto staat op creta-amaltheia.blogspot.com
Posted by Picasa

maandag 12 oktober 2009

Aanwinst voor de badkamerKreta is allesbehalve het mekka van de interieurzaken. Naar de komst van Zara Home in Heraklion werd dan ook halsreikend uitgekeken. Aan dit zeepbakje met bijhorende beker (mét kantmotief én voor een zacht prijsje!) kon ik dan ook moeilijk weerstaan. Ze passen schitterend in onze landelijke badkamer.

zaterdag 10 oktober 2009

Comptoir de famille
De nieuwe collectie van Comptoir de Famille kan je ontdekken op www.comptoir-de-famille.fr.

Zinken vlindersDeze vlinders in Franse grijze zink, kunnen met krijt beschreven worden. Ze zijn erg mooi als geschenklabel of als decoratie van (oude) flessen. Zij zijn te koop via www.etsy.com

maandag 5 oktober 2009

Kleurig zadel

De oude ezelszadels hadden een wat "gypsi"-allure. In brocantezaken als Monastrika (Chania, Kreta) kan je er soms nog op de kop tikken. Dit exemplaar wordt nog steeds voor de muilezels in de Samariakloof gebruikt ... en is helaas niet te koop.