donderdag 29 april 2010

Plechtige communie

Op brocantebeurzen vind je begin mei meestal een hoop communie-items, gaande van oude kroontjes tot nostalgische communieprentjes. Ik vond nog een aantal mooie exemplaren in een oud - in leer gebonden - misboek. Op een oud koekjesblik, waarin ik al jaren kruidenthee bewaar, staat ook een schattig communietafereel. Na wat rondsnuffelen op  zolder, vond ik nog een aantal foto's uit de oude doos.

 
 
 
 

maandag 26 april 2010

Oude flesjes

Lang geleden, vonden we deze flesjes in een hoekje van de tuin. De wat roestige kleur van het glas kleurt mooi bij de eerste bloemen van de kamperfoelie, een oud handgebonden boek, en de zaaddoos van de Ferula Communis.

donderdag 22 april 2010

Vlinders

Wanneer tientallen vlinders door de tuin fladderen, maar geen eentje op de foto wil ...


... zijn papieren vlinders een goed alternatief!




(Vlinders: Decoupage Bronnenboek van Jocasta Innes, gecopieerd op lavendelblauw karton)
Ik wens jullie een heerlijk weekend! Liefs, @nne

zaterdag 17 april 2010

Verrassing!

Vanmorgen ontdekte ik een schitterende iris tussen de rozemarijn. Een onverwacht geschenk van moeder natuur. Ik heb de iris immers nooit geplant!

woensdag 14 april 2010

Nest

Vanmorgen werkte de ventilatie van de badkamer niet goed. Niet verwonderlijk! Uit de pijp haalden we een compleet nest in aanbouw. Het nest krijgt een andere plaats, maar eerst mocht de eieren van papier-maché nog even op de foto.



zaterdag 10 april 2010

De bonnendoos

We konden er de laatste weken niet omheen ... Griekenland bevindt zich economisch in een absoluut beroerde situatie. Premier Papandreou kondigde talrijke maatregelen aan om het begrotingstekort in te dijken. Zo wordt onder meer de welig tierende fraude aangepakt. Vanaf nu moeten bij de belastingaangifte kassabonnen worden ingediend, wil je nog van een belastingsvrijstelling kunnen genieten. Hoe de belastingaangifte met al deze bonnen moet gebeuren, dat horen we volgende week wel van de boekhouder. De bonnetjes worden alvast minutieus bewaard in een houten kist waarin ooit een marc de champagne werd bewaard. De bonnen zijn later voor de boekhouder, de kist houden we natuurlijk zelf!

woensdag 7 april 2010

Liefs uit Kreta!


Eindelijk terug internet! Het was even wennen om 2 weken zonder internetaansluiting door te brengen en  van het kastje naar de muur gestuurd worden! Maar dankzij een lieve man van de OTE-helpdesk ( de plaatselijke telefoonmaatschappij) is het eindelijk goedgekomen. Ik wens alle nieuwe lezers en lezeressen een fijn welkom toe (bedankt ook voor jullie bezorgde e-mailtjes!!) en kom gauw bij jullie op bezoek!

Met vriendelijke groet,

@nne

(P.S... en natuurlijk verwelkom ik jullie ook op mijn Kreta-blog)




vrijdag 2 april 2010

Kalo Pascha


Vrolijk Paasfeest!