Er gaat niets boven heerlijk verse vijgen
maar ook met de gedroogde vruchten kan je een heerlijke "confiture" maken.
Nodig:
400 gram gedroogde vijgen
1 liter druivensap (zonder suiker)
5 takjes munt
1 citroen
1 vanillestokje
80 gram rietsuiker
gesteriliseerde glazen potten
De vruchten in stukjes snijden, in een schaal leggen, en overgieten met het druivensap. Twee uur laten weken. Giet het sap door een zeef in een pan met dikke bodem. De munt toevoegen, en het sap op hoog vuur tot de helft laten inkoken. De takjes munt verwijderen. De citroen raspen en uitpersen. Het vanillestokje splijten, en samen met het citroensap, de vijgen en de suiker in de pan doen. Goed roeren en de confituur vervolgens inkoken tot ze aan de lepel blijft hangen. Van het vuur nemen en laten afkoelen. De gesteriliseerde potten vullen en afsluiten.
Een fijne week!
@nne
Heerlijk heerlijk.....lijkt me dan hè, heb het nog nooit geproefd. Je beelden zijn in ieder geval om van te smullen.
BeantwoordenVerwijderenFijne week
Liefs
Heerlijk, in Zuid-Frankrijk at ik voor het eerst vijgencompôte...het water loopt me in de mond...
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Corine(THUIS)
Ik heb hier een potje staan met vijgen confituur, maar eet ze eigenlijk liever vers...mooie foto's heb je gemaakt!!
BeantwoordenVerwijderenFijne week!
Lieve groetjes Michelle
Klinkt heerlijk,en prachtige foto's.
BeantwoordenVerwijderengroeten Herma
ik hou erg van vijgenjam. dit recept lijkt mij erg lekker - wil ik zeker eens proberen. dank!
BeantwoordenVerwijderenMooie foto's, Anne !
BeantwoordenVerwijderenIk lust graag vijgenconfituur, bedankt voor het recept !
Fijne week,
Sylvia
Ik heb het nog nooit gegeten....lijkt me erg lekker! Bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes van Nicole
Lijkt me lekker...ga het binnenkort proeven want er staat hier een potje.....gekregen......liefs van mij....xxx..fijne week !!
BeantwoordenVerwijderenOp de een of andere manier zit in mijn hoofd dat ik dadels en vijgen niet lust, terwijl ik ze volgens mij nog nooit heb geproefd!! Moet het dus gewoon een keer proberen!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
Ben dol op vijgen. Toen mijn oudste nog in Spanje woonde en ik vaak op bezoek bij haar ging zochten we altijd vijgenbomen langs bergweggetjes. Daar hebben we altijd vreselijk veel vijgen van verzameld. Zij had een recept van vijgentaart dat verrukkelijk was maar dat ik nu, jammer genoeg, kwijt ben. Ik ga deze jam meteen proberen. Vanmiddag nog naar de groenteman.
BeantwoordenVerwijderenDank.
Janny
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenFijne week, lieve groet
Che delizia! Che meraviglia di foto! @nne sono molto contenta quando vieni a trovarmi, i tuoi commenti sono graditissimi.Ti abbraccio Luci@
BeantwoordenVerwijderenIk ga het beslist maken met verse vijgen volgend jaar, maar je recept met gedroogde vijgen staat nu bij mijn favorieten.
BeantwoordenVerwijderenHet eerste wat ik gedaan heb, is me inschrijven voor Naturelle. Wat een mooi tijdschrift. Bedankt voor de tip.
Liefs, Nelly
Hoi Anne,
BeantwoordenVerwijderenDeze confiture klinkt heerlijk. Helaas heb ik nog geen vijgen aan mijn boom. Hopelijk geeft de boom volgend jaar vruchten.
Een fijne nieuwe week!
Madelief
Mooie foto's en een leuk recept; toch maar eens een keertje vijgen proberen...
BeantwoordenVerwijderenFijne avond! Lieve groet, Miranda
Dat klinkt heel goed, @nne. Ik heb het nog nooit geproefd... moet het proberen. Je mooie foto's zijn erg uitnodigend.
BeantwoordenVerwijderenVoor jou ook een heel fijne week xx
Nog nooit gehad, maar je foto's zijn mooi geworden.
BeantwoordenVerwijderenfijne avond
gr Stina
J'adore la confiture de figues. Je n'ai jamais
BeantwoordenVerwijderenessayé d'en faire mais je crois que je vais tester
ta recette....
Merci et bonne soirée
Laure
Lijkt me heerlijk hoor!
BeantwoordenVerwijderenAlleen de foto's al zijn een genot om naar te kijken!
Echt speciaal!
Groetjes maia
Wat zijn je foto's weer mooi Anne, heerlijk recept lijkt me. Lieve groetjes Jannet
BeantwoordenVerwijderenHEERLIJK...alleen maak ik het niet zelf...heb laatst bij "Dille en Kamille"een grote pot vijgenjam gekocht, en vijgenbrood met een sukje oude kaas is ook zo heerlijk...en ik ben de enige hier die dit lekker vind, dus ik heb altijd genoeg...haha...
BeantwoordenVerwijderenMaar verse vijgen vind ik niet om te pruimen...hihi...
Zonnige groetjes, Margot
Hmmmmm ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Janny (Rozen)
I love this jam and this is the time to prepare it, this gave me an idea! Catherine
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke foto's Anne, eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Anja
Dit ziet er lekker uit, heb alvast je recept genoteerd.
BeantwoordenVerwijderenliefs
marieke
Gaaf je foto`s van de vijgen,maar geen flauw idee hoe het smaakt,lieve groet Joke.
BeantwoordenVerwijderen