maandag 30 november 2009

Nog even geduld ...

maar wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe!
Oh lieve Sint Nikolaas, kom toch ook bij mij ...
en rij niet stilletjes mijn huisje voorbij!


donderdag 26 november 2009

En nog een verrassing

Eén van de linten uit m'n tantes erfenis (zie vorig bericht) zat om een stukje karton gewikkeld. Toen ik het lint eraf haalde, vond ik een kaartje dat in 1927 naar mijn overgrootvader was gestuurd! Het is vermoedelijk een publiciteitskaart van de firma Antoine om hun inkt aan te prijzen. Het handschrift van de boodschap en de geadresseerde zijn namelijk verschillend!


 
 

dinsdag 24 november 2009

Nostalgisch handwerk

Toen m'n groottante op ruim 95 jarige leeftijd stierf, erfde ik enkele dozen vol met oude kant, linten en haakwerk. Ook haar handwerkboek is pure nostalgie!


 
 
 
 

maandag 23 november 2009

Kerst in "the house of Porters"

De kerstshowrooms van de Antwerpenaar Pieter Porters zijn al jarenlang "incontournable" voor liefhebbers van binnenhuisdecoratie, barokke interieurs en dito bloemschikkunst. Ook dit jaar organiseert "the house of Porters een hemelse kerstsfeer in het statige pand aan de Kipdorpvest. Naast een reeks duurdere antieke stukken heeft Pieter Porters ook schitterende hebbedingen aan een zachte prijs in z'n collectie. De windlichtjes en de wijnkaraf in Boheems kristal die ik jaren geleden bij Porters kocht, zorgen nog altijd voor de nodige sfeer in huis!

De showroom is open van maandag tot zondag van 12.00 tot 18.30. Tijdens de nocturnes op 10 en 11 december zijn de showrooms geopend van 18.30 tot middernacht. "The house of Porters" is gevestigd aan de Kipdorpvest 44 te 2000 Antwerpen, op een boogscheut van het schitterend gerestaureerde centraal station.donderdag 19 november 2009

Steraankopen

Ook in de Provence is de kerstkoorts blijkbaar begonnen. Op www.e-magdeco.com stelt Laetitia Rissetto een aantal zuiderse kerstdecoraties voor. Wat te denken van een olijftak op een oude verzilverde schaal, of de kleine attenties voor de kerstgasten? Onze olijfbomen staan al te popelen, om hun zilverkleurige takken te vereeuwigen in een subtiele eindejaarsdecoratie.Foto: Laetitia Rissetto (coeurenprovence.blogspot.com)

Familiekransje

Gisteren kocht ik een metalen krans van "Artemio" (www.hubihobby.com) die zich voor een hoop creatieve ideeën leent. Ik versierde hem alvast met enkele klimopranken, een kerstbal in "armeluiszilver" en foto's uit onze familiealbums. Een straaltje zon deed de rest.


 

donderdag 12 november 2009

Sprokkels uit het bos

Bessen, noten, zaaddozen en bolsters zijn bijzonder dankbaar decoratiemateriaal. Wat niet verwerkt wordt tot een krans, doet het uitstekend in een windlicht met een stevige kloosterkaars.

Snelbezoek aan Athene

De driehoek tussen Plaka, Monastiraki en Thisio (Athene) is meer en meer het mekka voor wie op zoek is naar brocante, oude prenten en trendy restaurants. Ondanks de stortregen van vorige week, heb ik volop genoten van m'n snuffeltocht langs de kraampjes, én een heerlijke maaltijd!Oude dakversiering en een grabbelbak met tamata


 

Een nieuwe bestemming voor oud bestek en deurkloppers ... de menukaart!

 

En één van de typische huizen uit de Plakawijk