woensdag 30 juni 2010

Bamboe en bouti

De 2 brocantewinkels in Chania hebben vaak een mooi aanbod, maar hun prijzen zijn gewoon veel te duur. Wat je in Nederland of België voor enkele euro's op de kop tikt, kost hier meestal het tienvoudige (jawel!). Bij het tweedehandwinkeltje "To Pazari" had ik meer geluk. Het bamboe handdoekrekje kostte amper vier euro. De grapjes van voorbijgangers toen ik het ding naar het andere eind van de stad droeg, nam ik er graag bij!
Het Kretenzisch dekentje en de Franse bouti heb ik - dankzij m'n nieuwe aanwinst -
 altijd bij de hand voor frisse nachten.

Met vriendelijke groet,
@nne

vrijdag 25 juni 2010

Tuin

Wat geniet ik van die prachtig groene tuinen op jullie (Nederlandse) blogs. Ik ben een beetje jaloers op al dat "schoons", want op Kreta moeten we altijd een beetje (veel) strijd leveren tegen zuiderwinden, droogteperiodes, herfst- en winterstormen. Wanneer bij jullie alles mooi in groei-en-bloei staat, zeulen we hier al met tuinslangen en gieters! Gelukkig kozen we jaren geleden voor groen dat niet al te veel water nodig heeft. En ... er wordt zuinig omgesprongen met water! Het koude water dat eerst uit de douche komt, gebruiken we voor het wassen van de groenten, én dat wordt dan weer gebruikt om te planten te gieten. Op die manier lukt het ons met weinig water toch nog een behoorlijk groene tuin te hebben.


Een mooi weekend! 
Met vriendelijke groet, @nne

maandag 21 juni 2010

Zomer!

Met deze (meer dan) zomerse temperaturen, mogen de heerlijke Provençaalse bouti's even aan de kant. Of beter gezegd, in de mand. Frisgewassen én gedroogd onder de olijfboom, mogen ze nog even poseren onder de bougeainvillier.
Voor jullie allemaal een heerlijke, zonnige zomer!
@nne

zaterdag 19 juni 2010

Zomaar wat bloemetjes ...Ik wens jullie een heerlijk weekend!
met vriendelijke groet, 
@nne


maandag 14 juni 2010

Brons en roest

In het winkeltje van Evvagelia Raftopoulou kreeg ik een "coup-de-foudre" voor deze staander in roestig metaal en glas. Het bronzen vogeltje en dito oude kandelaar, kleuren er mooi bij. De heerlijk geurende kaars kreeg ik er gratis bij. Bedankt Evvagelia!


Met vriendelijke groet, 
@nne

donderdag 10 juni 2010

Schoenmallen en andere vondsten

Ik hou van stillevens met allerlei "trouvailles" die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Een paar schoenmallen én een enkeltje, een doosje knoopjes, en wat borduurgaren vonden intussen een plaatsje in de slaapkamer.


 

 

Een mooi (en hopelijk zonnig ) weekend!
Met lieve groet,
@nne

maandag 7 juni 2010

Jasmijn

De jasmijn bleek even te twijfelen ...
tussen uitbundig groen, maar geen bloemen,
of ...
veel groen en roomwitte bloemen
die zich in de tuin verspreiden
als zoet-geurende sterren


zélfs de vogeltjes op het verroeste drinkbakje
verbazen zich over het intense parfum van de afgevallen bloemen!


 


Ik wens jullie een heerlijke week!
Met lieve groeten, 
@nne

dinsdag 1 juni 2010

Bougainvillier

Onze bougainvillier had enorm geleden onder de droogte van de afgelopen winter. Toen ik eind maart terugkeerde, leek de plant compleet dood. Ik gunde 'm even het voordeel van de twijfel, gaf hem extra water en moedigde hem aan om er toch door te komen. Inmiddels staat hij heerlijk in bloei. Graag laat ik jullie meegenieten van z'n tweede leven!
met lieve groet,
@nne

Rommeltjes uit de tuin


Wat zink, uitgebloeide artisjokken en een autoplaatje van de vorige bewonersIk wens jullie een heerlijke junimaand!
Lieve groeten,
@nne