maandag 23 april 2012

Draadmanden en oude keukenspullen

Op de brocantemarkt van Tongeren spotte ik een aantal leuke spullen voor de keuken en de tuin. Heb ik ze gekocht? Neen, de prijzen waren écht niet voor mijn budget bestemd. Bovendien hoef ik niet zo nodig (meer) allerlei ditjes en datjes van de brocantemarkt naar huis te sleuren. Gewoon wat verschuiven, dingen in een andere context plaatsen én tevreden zijn met wat ik heb, dat is mijn devies!


Een mooie avond!
@nne

37 opmerkingen:

 1. Ik ben het er helemaal mee eens!! Wij gaan vaak ook puur voor inspiratie naar de brocantemarkten.. kost niks en is helemaal leuk :)
  Fijne week!
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk een brocante markt...maar als ik iets zie dan moet ik er gelijk een plekje voor weten.....anders laat ik het staan.....het word veel te vol anders in je huis......liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch jammer dat de prijzen zo omhoog geschoten zijn! Maar wat je zegt, alleen kijken is ook leuk (al zullen de verkopers daar anders over denken, hoewel ze dat zelf in de hand werken)!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Umdekorieren - genau so mach ich es auch oft!

  ♥ Franka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Anne,
  De spullen zien er wel leuk uit, maar het moet inderdaad betaalbaar blijven en dingen anders neerzetten in hoekjes met spullen die je al hebt is zéker ook niet verkeerd !!
  Lieve groet,Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijken is ook mooi, hoewel het wel jammer is dat alles zo duur wordt.
  Maar een beetje veranderen in huis en je kijkt er ook weer anders tegen aan.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een antieke karnpot.........wat zie ik daar voor prijs aanhangen ???? 55 of 85 euro ??? nee toch zeker......
  Tongeren,...wel één van mijn favoriete markten moet ik bekennen maar ooooooozoooo duurrrrr, ja, ik weet het hoor, haha
  Maar dat is overal op de markte zo zie ik wel, jammer hé.
  Geniet jij maar van je spulltejs thuis Anne.

  lieve groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haaaaaaaaaaaaaaaaaa, een vrouw naar mijn hart.Het is juist een kunst, om met de "oude meuk"die je al hebt,iets te maken, dingen kopen kan iedereen,maar creatief zijn,met weinig,dat is kunst.Ik kan ook niet links en rechts kopen, zeker niet ,als je weet, dat voor elk lor,dat je hier soms koopt het woordje"brocante "staat en de prijs met 10 euro is opgeschroeft.Geluk zit in kleine dingen, Anne, leuke dingen maken, of net zoals je zei, opnieuw inrichten of wat verschuiven, soms een likje verf.
  Fijne avond, Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In Tongeren is het bijna niet meer te betalen. Ik denk dat het komt door de vele Engelse bezoekers, zij betalen veel gemakkelijker. Voor ons is het niet meer weggelegd.
  Wel nog leuke marktjes in Turnhout, Leuven en Heist op den Berg.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kan daar nog hele mooie spulletjes vinden maar de prijzen zijn dan ook om bij om te vallen en dat is dan ook heel erg jammer!!! Inderdaad je kan beter alles eens verplaatsen of van kamer verwisselen en dan lijkt het ook of je iets nieuws hebt!
  Groetjes,
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tongeren is al een feestje op zich om daar lekker rond te struinen, de heerlijke sfeer te proeven en inspiratie opdoen... Om daar met lege handen van terug te komen is absoluut geen straf!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Anne,
  Ik ben laatst ook in Tongeren geweest (voor het eerst) ik vond het een leuke markt, maar inderdaad wel prijzig. Maar ik moet zeggen dat ik ook kan genieten van gewoon lekker rondneuzen daar en genieten van alle mooie spullen zonder dat ik het gelijk hoef te kopen.

  Heel veel plezier met jouw spullen, geniet lekker van wat je al hebt!
  Lieve groet,
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke spullen, maar inderdaad moet het ook betaalbaar blijven! Kijken en inspiratie op doen is ook al leuk!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Soms is het gewoon goed om te kijken naar wat je hebt. en niet alleen maar willen hebben. Vond het ook een duren markt, jammer. Maar ach, genieten kun je ook met je ogen :)
  fijne avond,
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Anne, je hebt een mooi devies! Tevreden zijn met wat je hebt is soms en ware kunst als je zoveel moois ziet. Wel jammer hoor, dat zulke dingen niet meer te betalen zijn voor "normale" mensen.
  Maar het maakt ons weer creatief met onze eigen zooi!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ja ik ben het ook helemaal met je eens hoor, de boel weer eens wat anders neerzetten en wat schuiven met dingetjes geeft weer een heel ander gezicht, ik zet ook vaak wat dingetjes weg in een kast, zo kan ik nog eens wisselen en dat doe ik best graag:)

  fijne avond!
  liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik ben het helemaal met je eens Anne, op een moment heb je genoeg en als je het een poosje weg zet of net iets anders neerzet is vaak al meer als genoeg....De prijzen vallen mij ook soms behoorlijk tegen en dan denk ik ook wel even twee keer na voor ik nieuwe aankopen doe...Maar Tongeren is op zich wel heel mooi om er gewoon even tussen te struinen........Nog een fijne avond en lieve groetjes.....ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Anne,

  Ik denk dat ze duurder worden vanwege de vraag erna. Hoe meer veaag hoe duurder. Het brocante is helemaal hot, dus plukken hun de vruchten ervan.

  En meestal hebben we thuis noggenoeg spulletjes om het huis leuk te maken.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Natuurlijk komt een tijd dat je moet stoppen met verzamelen! Als je huis bol begint te staan!
  Op een gegeven moment heb je gewoon genoeg spulletjes!
  Maar alleen maar kijken is al een geweldig uitje!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wilde ook een keer naar tongeren gaan om te kijken voor spulletjes voor in de winkel, maar dat hoef ik dus niet te doen. :(. Jammer hoor dat ze alles zo duur maken, soms is het echt absurd wat ze ergens voor vragen. Ze noemen dingen ook wel snel brocante tegenwoordig. Thuis schuif ik inderdaad ook geregeld met spulletjes en lijkt het weer helemaal anders, zeker zo leuk om te doen. Groetjes anjaW

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel wijs advies.....en ja daar rijzen de prijzen inderdaad de pan uit......
  Maar mooi is het er wel.

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hey Anne,
  dat klinkt verstandig. Volgens mij heb je dan ook wel al aardig wat verzameld...?

  lieve groetjes

  Xanne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat devies zou ik ook op moeten volgen! Ik probeer ook niet meer alles mee te slepen wat ik op rommelmarkten enz. tegenkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je hebt groot gelijk om het zo te doen Anne. Op een gegeven moment kun je de spullen echt niet meer kwijt. Ook bij mij begint dat een probleem te worden. Ondanks het feit dat ik in mijn tuinhuisje veel kwijt kan :-)!

  Fijne nieuwe week,

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 25. da's ook het mooie van een eigen blog: je hoeft de dingen niet te kopen. foto's ervan op je blog geven ze een eigen plaatsje ...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik hoorde laatst inderdaad dat Tongeren zo duur was geworden en minder leuk. Kijken is zeker leuk, maar best moeilijk denk ik. Je hebt er in ieder geval goed aan gedaan!! Fijn week en een lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja ik heb ook gehoord dat Tongeren zo duur is geworden, ben er lang niet geweest, en er zijn gelukkig nog wel markten waar de prijzen nog wel een beetje leuk voor je portemonee zijn.
  Mijn huis staat na jaren struinen ook aardig (volgens m'n echtgenoot' veel te') vol, dus vraag ik mezelf bij het zien van iets wat ik weer eens helemaal super leuk vind, altijd eerst af...waar ga (kan) ik het zetten...en wil ik het wel echt...
  En inderdaad, de boel weer eens opnieuw stylen, zodat het er weer helemaal anders uit ziet, is bijna net zo leuk.
  Maar toch...heel eerlijk, het blijft nog wel altijd leuk, om iets te scoren, wat je echt niet kan weerstaan...en ook nog betaalbaar is!!!

  Groetjes van Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo is het anne..Even wat andere spulletjes naar voren halen en dan heb je weer een nieuwe look. Dat mandje is trouwens lekker brocant!
  Fijne dag en lieve groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Anne,
  Ja de prijzen worden steeds duurder op dat soort bekende markten.
  Volgende week gaat mijn broer met zijn gezin een weekje op vakantie in Belgie, en dan staat er ook een bezoekje aan de brocante markt in Tongeren gepland. Ben benieuwd wat ze daar weer zullen vinden. Mijn schoonzusje heeft echt een oog daarvoor. Ik overzie het niet altijd.
  fijne dag liefs Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Héél lang geleden, misschien wel tien jaar, ben ik in Tongeren geweest. Ik vond het er toen heerlijk. Kocht er een hele verzameling oude likeurglaasjes, zo schattig. Een week daarna streek mijn man, per ongeluk, het hele blad met alle glaasjes van tafel:-) Ja..zo raakt je huis ook niet ál te vol!!
  Maar je hebt volkomen gelijk: je moet weten te doseren. Alsmaar meer dingen verzamelen is slecht voor de geest én portemonnee!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuke spullen heb je op de kop getikt. Ik woon nog geen 20 minuten van Tongeren af... tijd dat ik ook een keertje ga neuzen. Is die markt iedere zondag???

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Alleen rondkijken en genieten van alle mooie spullen is ook al een leuke bezigheid! En bij jezelf thuis 'winkelen' levert ook geregeld een nieuw hoekje op.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Vroeger kwam ik ook wel eens in Tongeren en als ik jouw foto's zie dan krijg ik weer zin. Toch hoef je niet steeds iets te kopen want dan raken onze huizen toch echt te vol.....kijken en genieten is ook leuk.
  fijne avond en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een mooie spulletjes, Anne !
  Soms ga ik ook naar Tongeren, het is er inderdaad nogal prijzig ... vond er eens een prachtig oud kaartje van eind jaren 1800, tussen allerlei gewone kaarten.
  Fijne avond,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het draadmandje is enig, maar ja op he tlaatst krijg je ook teveel, een enkel dingetje is leuk maar het moet niet teveel worden.

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik kan me helemaal vinden in alle reacties.
  Soms is de verleiding groot, maar dan bedenk je je wel.
  Vaak doe je wel ideeën op (o, dat heb ik ook nog ergens)
  Dus schuiven maar weer (geen straf).
  Fijne week.
  Groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. Tot gauw, @nne

Merci pour votre petit mot. A bientôt, @nne