dinsdag 16 februari 2010

Het blijft poedersneeuwen ...

... volgens "De grote Van Dale" natuurlijk geen écht werkwoord, maar "poedersneeuwen" doet het al dagen. Nét genoeg om alles weer onder een mooi laagje wit te krijgen, maar voldoende voor de nodige val- en slippartijen. Sommige dames op het web bleken wat last te hebben van een winterdipje ... bij mij sloeg die vandaag volledig toe! Alhoewel ... de dag was goed begonnen. Met volle moed beginnen schilderen aan de "afkasting" van onze nieuwe ramen. Helaas had de dame van de verfwinkel ons 2 verschillende verven geadviseerd: 1 voor de nieuwe afkasting-met-primer, en een andere soort voor de al eerder geverfde stukken. E., was met de 2 verfpotten naar huis gekomen, mijn instinct zei "niet doen", maar ja de verf was er al. Vertrouw op je instinct!! De verf op waterbasis deed het prima (het verschil met de nieuwe ramen is niet te zien!), maar de verf op de "oude" delen" is ... rondweg afschuwelijk! De als mat verkochte verf blijkt te blinken als een spiegel, en is na uuuuuren nog steeds nat. Ik hoopte dat onze slaapkamer vanavond in orde zou zijn, maar dit is ijdele hoop. Het spul stinkt verschrikkelijk, en morgen kan ik opnieuw de boel opschuren! Terug naar af, dus. Dan maar de hyancinten verpotten die door "overgewicht" een beetje op "apegapen" lagen ... én een beetje genieten van oud speelgoed ... Misschien hou ik vanmiddag wel een heuse siesta!

 13 opmerkingen:

 1. I love the sweet pictures of chilhood!
  val

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een slecht advies van de verfwinkel, is klagen een optie? Maar ja, jij zit met de ellende. Mooie foto's van je speelgoed.
  Slaap ze vanmiddag en groetjes,

  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach gatver, wat een narigheid Anne. Zo zie je inderdaad maar weer dat je op je instinct moet vertrouwen. En die siesta: moet je doen, ik knap er altijd reuze van op, en ik kan niet vanmiddag, want zit te wachten op de bezorger van m'n nieuwe laptoppie....
  Fijne dag nog, lieve groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1) altijd, altijd je instinct volgen 2) altijd verf op waterbasis gebruiken 3) geniet van je dip!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He wat balen zeg,daar zou ik ook depri van worden,weer opnieuw beginnen,je hebt wel prachtige foto`s gemaakt,die beer is gaaf,fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat vervelend is dat zeg. Kan je weer opnieuw beginnen. en het weer zit ook al niet mee. Nou ik hoop dat de dip snel over is.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat is dat vervelend en balen van al het werk wat je er aan heb gehad, kan me je dip nu goed voorstellen. Ik geniet wel en wel van je mooie foto's, wat een prachtige nostalgische kaart is dat.
  Hopelijk gaat morgen alles wel beter.
  Groetjes, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bonjour chére Anne, Vos décors sont très beaux!!!
  Belle journée et bisous du coeur
  Fleurette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Anne,

  Wat vervelend allemaal! Ik hoop dat je morgen een wat betere dag hebt :-)!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Neee niet in een winterdip vallen hoor, hier niet, hoe kan ik je opvrolijken help het als ik zeg hoor heerlijk ik vanochtend in een sneeuwbui aan het wandelen was en dacht wat een heerlijke rust en stilte kan er dan ineens zijn hahaha...

  liefs bellavien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hopelijk ben je vandaag flink opgeschoten. Bedankt voor je sfeervolle foto's, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Thanks Anne for your compliments!!!!!
  beatiful your Blog!!!!
  i will come soon to see you!!!
  Kisses :)

  Daniela "DREAM SHABBY CHIC"from Milano

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anne, wat een prachtig weergegeven blog. Ik ontdek zoveel dat ik nu pas tijd heb om alles te gaan bekijken. Prachtig. Dag, Lilian

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. Tot gauw, @nne

Merci pour votre petit mot. A bientôt, @nne