maandag 8 februari 2010

Les secrets de la vie

Wie de Vlaamse Ardennen wil ontdekken én bovendien heerlijk logeren, is bij "Les secrets de la vie" aan het goede adres. Deze charmante "chambres d'hôtes" ligt in het wat ingedommelde dorpje Celles, tussen de Mont Saint-Aubert, de Mont de l'Enclus (Kluisberg) en "Le pays des Collines". In de voormalige paardenstal werden een aantal kamers ondergebracht die elk een eigen emotie symboliseren. "L'amour", "L'espoir", "La tendresse", "le Respect" en "l'Amitié", kregen elk een eigen, smaakvolle inrichting.

Op de benedenverdieping bevindt zich een ruime open haard met gezellige zithoek, de keuken én een lange, sfeervol gedekte tafel. Hier schuift iedereen aan voor het ontbijt, of voor de "table d'hôtes". Bono en Nicole zorgen voor heerlijke aperitiefhapjes en een glaasje cava. Het 3-gangenmenu (inclusief wijn) werd dit weekend afgesloten met een geurige, zelfgebakken appeltaart met ijs. Ook tijdens het ontbijt kom je niets tekort. Het buffet voorziet verschillende kaas- en hamsoorten, huisbereide confituur, perfect gekookte of gebakken eitjes, pannekoekjes én huisgebakken brood. De jovialiteit van gastheer Bono, en de kookkunst van Nicole maken van "Les secrets de la vie" een schitterend adres om een weekendje te onthaasten, te petanquen of de streek te ontdekken per fiets, vespa of oldtimer (te huur bij de B&B). "Les secrets de la vie" is een geheim dat beslist met anderen moet gedeeld worden. Bedankt voor jullie warme ontvangst!

 

 

 


In de omgeving is het heerlijk wandelen in de bossen van de Mont de l'Enclus

  

 

langs de nabijgelegen Schelde-oevers

  

... of op de hellingen van de Mont Saint-Aubert

  

 


De steden Doornik, Ronse en Oudenaarde liggen dichtbij. Tijdens de zomermaanden worden in de streek ook geregeld brocantemarktjes georganiseerd.

10 opmerkingen:

  1. Dat ziet er inderdaad prachtig en gezellig uit, Anne. Helaas ben ik niet zo reislustig (zeg maar gewoon: een heimwee hebbende huismus) dus ik zal er wel niet gauw komen!
    fijne dag, groetjes, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, als dat geen mooie reclame is, dan weet ik het niet meer.
    Het ziet er héél aantrekkelijk uit en dat jullie genoten hebben, dat begrijp ik.
    Groetjes
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Anne,

    Wat een prachtige B&B! Het ziet er heel mooi en stijlvol uit. Wat moeten jullie het daar fijn hebben gehad! Ik ga een kijkje nemen op de website.

    Fijne avond!

    Lieve groet, Madelief

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tis dat het niet gaat, maar had anders wel gelijk in de auto willen springen en hiernaartoe rijden.
    Prachtig!
    Groetjes Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wil je even bedanken dat je mij bent gaan volgen. Ik zie dat jij 2 Blogs beheerd, petje af, het is nogal tijdrovend ( voor mij wel). Ik heb genoten van jouw rondleiding in deze prachtige B&B, kan me heel goed voorstellen dat het hier goed verblijven is.

    Groetjes Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wat ziet dat er mooi uit. Zou er zo heen willen :)
    En wat een prachtige foto's heb je gemaakt zeg.
    Groetjes Michaja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er heel fraai uit deze B&B @nne, heb meteen even op hun site gekeken en ga daar zeker een keertje naar toe. Heerlijke sfeer en prachtige omgeving. Leuk hoor deze post, zo kom je nog eens aan interessante adresjes.

    Lieve groet, Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. bonjour! leuk dat je op bezoek kwam op mijn blog. en hier dus een tegenbezoek op deze heerlijke blog waar ik mij meteen thuisvoel! tot ziens!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ziet dat er uitnodigend uit! Ook de omgeving lijkt me prachtig. En brocantemarktjes!! Geweldig. Ik ga dit op mijn verlanglijstje zetten.
    Groetjes van Ester

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtige locatie om te logeren. Mooie foto's van de natuur ook. Hier kun je heerlijk nieuwe energie opdoen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. Tot gauw, @nne

Merci pour votre petit mot. A bientôt, @nne