donderdag 3 december 2009

De groeten van Sint-Niklaas

Jammer toch dat we geen nostalgische Sinterklaaskaarten meer versturen. Ik genoot er als kind altijd enorm van ... niet alleen van het ontvangen, maar vooral het verzenden van kaartjes! Bij deze blaas ik een oude traditie terug nieuw leven in. Fijne klaasdagen!

5 opmerkingen:

 1. Je hebt helemaal gelijk, ik vind al dat we in Nederland niet zo traditievol zijn en wat de Sinterklaas kaart ook niet zo traditievast blijkt wel, ik moet wel zeggen dat ik het niet ken van vroeger mischien was het streek gebonden???
  Maar ik vind het wel een erg leuk idee:-)

  Lieve groet Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als we allemaal massaal die mooie oude kaarten gaan printen en versturen komt de traditie misschien wel weer tot leven.
  Ik ga zaterdag Sinterklaas vieren met de kleintjes van mijn zus, leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij vieren wel sinterklaas maar inderdaad zonder deze prachtige vintage kaartjes...
  Ik heb 'm gesaved op mijn pc
  Ik ga er vast nog wel eens iets mee doen...

  Ik zie dat het bij jouw al 5 december is?
  dank je voor je reactie op mijn blog, leuk dat we elkaar zo kunnen leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier staat altijd een oude sinterklaaskaart in een houten standaartje. Naast de Sinterklaas die ik al jaren gelden zelf maakte. De krans aan de deur. De pakjes onder een roodkleed.Zo probeer ik al jaren mijn eigen tradite te maken. we eten Sinterklaasavond altijd erwtensoep met roggebrood en katenspek. Kaarten verstuur ik niet met Sinterklaas . Wel een heel leuk idee. Vogend jaar dan maar.
  Fijne tijd.
  Liefs Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anne,

  Het is inderdaad een leuke traditie! Ook het sturen van kerstkaarten wordt ieder jaar minder. Vind ik zo jammer...Zelf schrijf ik ieder jaar weer fanatiek tegen de zestig kaarten, maar krijg er steeds minder terug. De wensen komen wel, maar dan mondeling of via een mailtje. Het is zo leuk om een kaartje te ontvangen en het vervolgens een mooi plekje te geven in huis.

  Jij ook fijne Klaasdagen!

  groetjes van Madelief

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. Tot gauw, @nne

Merci pour votre petit mot. A bientôt, @nne