woensdag 16 december 2009

Kerstkalkoen

Op culinair vlak ben ik écht superconservatief. Fusion en moleculaire keukens zijn nog steeds niet aan mij besteed. Geef mij maar een heerlijke "cuisine de terroir"-met-alles-erop-en-eraan. Het kookboek "De burgerskeuken en Pasteibakkerij" dat ik van mijn grootmoeder-langs-vaders-kant erfde heeft nog steeds een ereplaats in mijn boekenkast. Misschien maak ik voor kerst wel een "Kalkoensche hen met kastanjen opgevuld".

Ik geef jullie alvast het recept ... Het stuk gezuiverd en afgebrand zijnde, vul het met de volgende bereiding:
Hak zeer fijn 60 gr. kalfsvleesch, evenveel varkensvleesch en 1/2 pond versch spek, kruid scherp, voeg er de gestampte kalkoenelever bij, mengel voorzichtig een dertigtal geheele kastanjen, half genoeg gestoofd, 't zij met jeugd, 't zij in de pan; maak op, bedek met eenen spekreep en braad dikwijls begietend; dien de wel ontvette jeugd afzonderlijk op (de cursiefjes staan ook in cursief in het recept!). Succes kooklustige dames en heren!
 


3 opmerkingen:

 1. Klinkt wel heel lekker, ik ben altijd wel in voor dit soort recepten.
  Wat een enig kookboek:-)

  Groetjes Irma
  ps je recept sla ik in ieder geval op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anne,

  Alleen de titel van dit recept klinkt al prachtig. Als het nu ook nog eens zo lekker smaakt, maar dat zal vast wel als ik de ingredienten zo bekijk! Een heerlijke combinatie.

  Fijne avond! Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit klinkt ongeveer als mijn kalkoenrecept,
  ik houd ook van tradities.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reactie. Tot gauw, @nne

Merci pour votre petit mot. A bientôt, @nne